Terug naar overzicht


Heemkundekring Blariacum gaat driedimensionaal

Geplaatst op 02-02-2016
Geplaatst door MaikelvanVugt

Op donderdag 25 februari 2016 om 20:00 uur is de tweede bijeenkomst van de kersverse Heemkundekring Blariacum in de Zalzershaof, Zalzerskampweg 64, 5926 PL Hout-Blerick. Deze avond is toegankelijk voor iedereen. Er is tevens een eerste mogelijkheid zich aan te melden als lid van de Heemkundekring Blariacum.

 

Albert Kiefer zal deze avond een inleiding verzorgen. Hij zal ons vast en zeker geboeid meeslepen in drie-dimensionale historische beelden van Blerick en Venlo. Kiefer is 3D-graphicsspecialist, illustrator en conceptdenker, en heeft vanuit die hoedanigheid voor de Gemeente Venlo diverse projecten ondersteund. Onder andere deze prachtige reconstructie van het Fort Michiel is van zijn hand.

 

Joep Dückers, initiatiefnemer tot de Heemkundekring Blariacum, zal de aanwezigen aansluitend informeren over de status quo van de stuurgroep. Deze is de afgelopen maand druk doende geweest met het opstellen van statuten, huishoudelijk reglement en een heus beleidsplan. De papierwinkel is bijna gedaan, er wordt naarstig gezocht naar een eigen informatiecentrum en enkele werkgroepen staan al te trappelen om te kunnen beginnen.

 

De Heemkundekring Blariacum omarmt de geschiedenis van het gehele gebied van Blerick, Boekend en Hout-Blerick. Alle historisch relevante zaken van vroeger en nu, waaronder ook landschap en natuur, willen zij dichterbij de mensen brengen.

De Heemkundekring organiseert, ondersteunt en stimuleert samen met hun leden initiatieven die komen vanuit die leden zelf. Iedereen die geïnteresseerd is in de streekgeschiedenis van Blerick, Boekend en Hout-Blerick nodigen wij uit, is welkom bij de Heemkundekring Blariacum. Maar je hoeft niet persé lid te worden om deze avond te bezoeken, ook jullie belangstelling stellen we zeer op prijs.