Jaarvergadering / Laezing

Geplaatst op 14-12-2017
Geplaatst door titven

Jaarvergadering Heemkundekring Blariacum
Woensdagavond 3 januari om 19:00 uur wordt onze jaarvergadering gehouden in Activiteitencentrum Zalzershaof, Hout-Blerick. Naast het financiële reilen en zeilen van onze jonge vereniging zal Joep Duckers trots aan alle leden laten zien welke activiteiten het afgelopen jaar de cultuurhistorische revue zijn gepasseerd. Verder zullen de verschillende werkgroepen kort toelichten waar ze mee bezig zijn, en wat de plannen zijn voor het komende jaar. We rekenen op een grote opkomst van onze leden.

Vastelaovend van hure zegge en oèt de krant
Aansluitend om 20:11 uur zal Jan Titulaer een dia-veurlaezing verzorgen over hoe vastelaovend werd gevierd voordat de Wortelepin, de Poerker of de Worteleschrabbers  werden opgericht. Kom je vergapen aan wat er zoal gebeurde in die dreej daag tussen 1885 en 1950. Wat is er van terug te vinden in de oude kranten, op film of zomaar van hure zegge. Welke teksten liet Bestevader ons na en wat waren de eerste vastelaovesklanke? Ook dit is cultuurhistorie waar Heemkundekring Blariacum voor staat. Iedereen is van harte welkom in Zalzershaof.