Lijst archieven

Aantal gevonden foto's : 3   (van: 3)

1.Database nr.: 00000014
Gemeentearchief Venlo

Archievenoverzicht:

Doorzoek de inventarissen van ons archief in deze database, of bekijk het archievenoverzicht. U kunt de meeste stukken inzien op onze studiezaal.

Openingstijden studiezaal 2016

De studiezaal van het gemeentearchief is geopend op:
Dinsdag t/m vrijdag tussen 09:00-16:30 uur.
*Het aanvragen van stukken is alleen mogelijk tussen 09:00-12:30 uur. In de middag (12:30-16:30 uur) is de studiezaal geopend voor zelfstudie.

Gebruik van Wifi in de studiezaal

Bezoekers van de studiezaal kunnen gebruik maken van onze gratis Wifi-verbinding. U bent daarmee in de gelegenheid om uw onderzoek in archiefstukken te combineren met online onderzoek op uw mobiele telefoon, laptop of tablet.

2.Database nr.: 00000015
Gemeentearchief Peel en Maas

Het gemeentearchief bevat alle oude en nieuwe administratieve handelingen van de gemeente. U kunt hier bijvoorbeeld de huwelijksakte van uw grootouders terugvinden of historische informatie over de gemeente. Daarnaast kunt u de archieven van kerkgenootschappen, verenigingen, stichtingen, bedrijven en particulieren doorzoeken.

Niet alle akten zijn openbaar. Akten van de burgerlijke stand worden pas na een bepaalde periode openbaar. De volgende termijnen gelden:

• geboorteakten: 100 jaar
  • huwelijksakten: 75 jaar
  • overlijdensakten: 50 jaar

De belangrijkste voorwaarden zijn:

• Een bezoek is alleen mogelijk onder toezicht van een medewerker van het archief.
  • U kunt alleen openbare stukken inzien.

3.Database nr.: 00000176
Historische Werkgroep de Borcht, Baarlo

De Borcht bevordert de kennis en de belangstelling voor de verschillende facetten van de historie van het kastelendorp Baarlo