Punt

PUNT
voorheen Kontaktblad
 


Het initiatief voor dit wijkblad ontstond in 1970. Het blad, met de veelzeggende naam Kontakt, werd in huiskamer van de redactieleden in elkaar geknutseld. De inhoud bestond vooral uit kerkberichten. Kontakt kwam onregelmatig uit en de redactie wisselde nogal eens van samenstelling. Kontakt stond bekend als het “kerkblaedje” van de St. Lambertusparochie.

We citeren een van de werkers van het eerste uur, Peter Janssen:

Het inrichten van een redactielokaal, annex drukruimte onder de sacristie, met behulp van o.a. overgeschoten latex in zachte pasteltinten. Een haat-liefde-verhouding tot de antieke stencil-machine, die naar aanleiding van een van de typ-juffen omgedoopt werd tot ”s.s. mientje”. De ervaring dat een “voor-woord” best op de laatste bladzijde terecht kon komen. Het organiseren van een fancy fair (in ons jargon: kontaktspel), met o.a. zelfgebouwde kraampjes, die, naar later bleek ook voor een luttel bedrag gehuurd hadden kunnen worden. Onze familiaire omgang met de nieuwe offset-machine, waarbij afdrukfouten op de kaft tot vernieuwende kunstuitingen werden verheven. Urenlange aangename redactievergaderingen, die meestal pas eindigden als het bier op was. Voor opkomende honger had friture Jan de Bruin altijd een oplossing in de vorm van “open benen” (frikandel speciaal). Kortom: het werd een prachtige, tijdrovende hobby, die ik niet graag had willen missen.”

Maar allengs groeide er een vaste kern van redactieleden en werd het blad ook steeds meer ontkerkelijkt.

In 2010 vond er grote update plaats: de koppeling met de kerk werd helemaal los gelaten en naam Kontakt werd gewijzigd. Dat laatste ging niet zonder heftige discussies. Maar toen een van de redactieleden opmerkte dat er toch zo’n 'punt' van de naam gemaakt werd was het pleit snel beslist. Kontakt werd PUNT.

PUNT verschijnt 6 keer per jaar en wordt gratis huis aan huis in de wijk verspreid. Het blad wil voor ieder wat wils geven: een stukje nostalgie, interviews met personen/organisaties uit de wijk, nieuws over de gebeurtenissen in de wijk etc. Kortom een blad voor en van de wijk Smeliënkamp, dat ook gewaardeerd wordt gezien opbrengst van de jaarlijkse collecte voor het blad.

Bron: Annet Schreurs (2024)

Opmerking:
J R K P D
 
  • infotheek/punt.txt
  • Laatst gewijzigd: 2024/01/18 12:00
  • (Externe bewerking)
  •  |  Gerealiseerd met Haima logo